Η ASPROKAT, πρωτοπόρος στο χώρο της προκατασκευής, πιστοποιήθηκε με το ISO 9001/2000 επιβεβαιώνοντας και τυπικά την ισχύ της και την εγγυημένη ποιότητα των παραγμένων
Faq

Συχνές
ερωτήσεις και απαντήσεις
Εισάγετε το e-mail σας για να εγγραφείται στο newsletter μας και στην ηλεκτρονική μορφή του Οικεία Γη.
>>
 
 
Τοποθεσία εγκαταστάσεων
Πρωτοπορίες

ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Τον τελευταίο καιρό η ASPROKAT παράγει τυποποιημένα κλιμακοστάσια και κουβούκλια ανελκυστήρων, ώστε να δώσει λύση σε ένα μόνιμο «βραχυκύκλωμα» που δημιουργείται στις μεγάλες κατασκευές, όταν εξ’ αιτίας των κλιμακοστασίων φρενάρει το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών.

Η μέχρι πρότινος επιλογή των μεταλλικών λύσεων εμπεριέχει πλήθος προβλημάτων καθώς το μέταλλο διαβρώνεται εύκολα και απαιτεί ειδικές πυράντοχες βαφές για προστασία απο ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Η χύτευση των παραπάνω δομικών στοιχείων πραγματοποιείται με ένα πρωποριακό υλικό, το οποίο η ΑΣΠΡΟΚΑΤ ΑΒΕΕ, πρώτη εισήγαγε στην ελληνική αγορά, το Αυτοσυμπυκνούμενο Σκυρόδεμα. Η τελική επιφάνεια του υλικού είναι αψεγάδιαστη και απλώς απαιτείται η επάλειψή της με μια  εποξειδική βαφή του εμπορίου.

 

 

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣΥΜΠΥΚΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Ως αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα (self compacting,ή self consolidating concrete-SCC-στη διεθνή βιβλιογραφία) καλείται το σκυρόδεμα που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει οποιονδήποτε τύπο (ξυλότυπο, μεταλλότυπο, πλαστικότυπο κτλ.) ρέοντας ανάμεσα στον οπλισμό, και να αποκτήσει ικανή συμπύκνωση αποκλειστικά λόγω του ιδίου βάρους του και της ρεολογικής του συμπεριφοράς. Βασικά χαρακτηριστικά του ΑΣΣ είναι η αυξημένη του ρευστότητα σε συνδυασμό με τη διατήρηση της απαιτούμενης συνεκτικότητας η οποία αποτελεί μέτρο της αντίστασης διαχωρισμού του μίγματος. Πρόκειται για σκυρόδεμα υψηλής επιτελεστικότητας ( με επιλεκτικά αναβαθμισμένες ιδιότητες) ,και μάλιστα σύμφωνα με τη συνισταμένη άποψη αρκετών ερευνητών αποτελεί τη μεγαλύτερη εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας σκυροδέματος τα τελευταία 50 χρόνια.H AΣΠΡΟΚΑΤ ΑΒΕΕ έχει ενσωματώσει στην παραγωγική διαδικασία το παραπάνω σκυρόδεμα, προσφέροντας τελικό προϊόν υψηλής ποιότητας, τόσο ως προς την αντοχή του, αλλά και ως προς  την τελική επιφάνεια.

Η εξέλιξη αυτή, ήταν το επιστέγασμα πολύμηνων προσπαθειών του επιστημονικού προσωπικού, με την συμπαράσταση και τεχνικές οδηγίες του Πολυτεχνείου.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΚΑΤ
Η ASPROKAT έχει δημιουργήσει ένα νέο τμήμα, που αφορά το λεγόμενο ''After Sales Service''. Η νέα αυτή υπηρεσία είναι επίσης στην διάθεσή σας, σε επίπεδο υπεύθυνης συμβουλής, για οποιοδήποτε κατασκευαστικό πρόβλημα ή απορία σας.

Παρέχουμε συνεχή τεχνική υποστήριξη σε ετήσια βάση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και προτάσεις για θέματα συντήρησης των χώρων σας και τεχνικούς ελέγχους, με εγγυημένη εργασία.

Οι υπηρεσίες συντήρησης του χώρου περιλαμβάνουν :

1. Λεπτομερής έλεγχος της κατάστασης της στέγης του κτιρίου με καθαρισμό (απόφραξη) των υδρορροών.

2. Έλεγχος της μονωτικής προστασίας του κτιρίου.

3.  Έλεγχος και σύσφιξη βιδών οροφής.

4.  Έλεγχος του κτιρίου γενικά σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις με ταυτόχρονη ενημέρωση του τεχνικού ασφαλείας του πελάτη.

Μείζονος σημασίας αποτελεί η επιμονή μας στην τεχνική συντήρηση ενός χώρου. Δίνουμε σημασία ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια της συντήρησης, προκειμένου να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης.

Μακραίνουμε τη ζωή στο κτίριο καθώς επιτυγχάνεται και η οικονομία στις επισκευές, λόγω πρόβλεψης και προνοητικότητας.

Ο τακτικός έλεγχος σημαντικών σημείων από τους έμπειρους τεχνικούς μας και η γραπτή ενημέρωση του αρμοδίου τεχνικού ασφαλείας του πελάτη μας, εγγυάται την πρόληψη, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και παραμέτρους που εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα συντήρησης.

 

 

Επέκταση των μεταφορών με το τραίνο
Συνεχίζεται η συνεργασία της ASPROKAT Α.Ε. με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Στον "ΘΡΙΑΣΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ" η ASPROKAT διαθέτει χώρο για την προσωρινή απόθεση - (φόρτωση - εκφόρτωση) των Εμπορευμάτων και των έτοιμων προϊόντων της.

Τούτο μας δίνει την ευελιξία στον άξονα Αθήνα - Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη, να παρέχουμε υπηρεσίες κτιριακών κατασκευών με προσιτό κόστος.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι μεταφορές με τραίνο, εάν είναι προγραμματισμένες, είναι φτηνότερες κάθε άλλης χερσαίας μεταφοράς

Τα τραίνα είναι πλέον ηλεκτρικά με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατά πολύ η ταχύτητά τους και η συνέπεια στους χρόνους, καθώς και η δυνατότητά τους στην φόρτωση ογκωδέστερων στοιχείων.

 

 

Τυποποιημένη προκατασκευασμένη θεμελίωση μεταλλικών κτηρίων.
Προκατασκευασμένοι στυλίσκοι και συνδετήριοι δοκοί εύκολα μεταφερόμενοι, συνθέτουν άριστα την δομή της θεμελίωσης  έτσι ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα να υποδεχτεί τα μεταλλικά στοιχεία του κτηρίου.  Επιτύχαμε την μέγιστη μείωση του χρόνου κατασκευής για την θεμελίωση ενός μεταλλικού κτιρίου αποφεύγοντας το επί τόπου καλούπι, την πιθανότητα λάθους, καθώς επίσης την αναπόφευκτη σπάταλη του σκυροδέματος.Τι προβλέπει η Πολεοδομική Νομοθεσία για το 40% στην κάλυψη των Εμπορικών Αποθηκών και Βιομηχανικών Κτιρίων

 

Επειδή υπάρχει σύγχυση μεταξύ των ενασχολούμενων με την κατασκευή Βιομηχανικών κτιρίων και Αποθηκών, όσον αφορά το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης στην εκτός σχεδίου περιοχή,  παραθέτουμε νόμους και αλληλογραφία με το ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα.

 

Νόμος που ισχύει

 

1. Το από 24.5.85 Π.Δ.

“Τροποποίηση των όρων και περιορισμών δόμησης των γηπέδων των κειμένων εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων και εκτός των ορίων των νομίμως υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών“(ΦΕΚ 270Δ).

 

2. Το από 23.2.1995 Π.Δ.

"Τροποποίηση του 270Δ"

 

3. Απαντήσεις της ΔΟΚΚ μετά από γραπτό ερώτημά μας.

    3.1. Α.Π. 50420 12/02/1997

 

    3.2. Α.Π. 51770 13/03/1997

 

 

 

 

Τι προβλέπει

 

Aναφέρεται γενικά στους όρους δόμησης για την ανέγερση Αποθηκών και βιομηχανικών κτιρίων.

 

 

Άρθρο 1

Σε περίπτωση ανέγερσης συναρμολογούμενων (βιδωτών) οριζοντίου τύπου ή κατακόρυφου τύπου (silo) το μέγιστο ποσοστό κάλυψης ορίζεται σε 40% της επιφανείας του γηπέδου και ο συντελεστής δόμησης σε 0,40.

 

 

Σε περίπτωση που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις να κατασκευασθεί συναρμολογούμενη βιομηχανική αποθήκη με μέγιστο ποσοστό κάλυψης 40%, δύναται να κατασκευασθεί αυτή και στην περίπτωση που υπάρχει ήδη στο συγκεκριμένο γήπεδο βιομηχανικό κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα και με ποσοστό κάλυψης που υπολείπεται για να εξαντληθεί το 40% της επιφανείας του γηπέδου.

 

Όσον αφορά το υλικό κατασκευής και στην μορφή του κτιρίου αυτά πρέπει να είναι έτσι ώστε να ικανοποιούν την απαίτηση του προσδιορισμένου τρόπου κατασκευής (συναρμολογούμενες βιδωτές) και τους ισχύοντες δομικούς κανονισμούς (αντισεισμικό κανονισμό, ευρωκώδικες κ.λ.π.)

 

 

Συμπέρασμα: Στην εκτός σχεδίου περιοχή επιτρέπεται εντός (Βιομηχανικών Περιοχών) η ανέγερση Βιομηχανίας με ποσοστό κάλυψης 30% για βιομηχανική χρήση και 10% για αποθηκευτική χρήση αρκεί η κατασκευή να είναι λυόμενη συναρμολογούμενη - βιδωτή.

Στην εκτός σχεδίου περιοχή επιτρέπεται η ανέγερση αποθηκών με κάλυψη 40% και συντελεστή δόμησης 40%, αρκεί να είναι λυόμενη προκατασκευασμένη κατασκευή από οποιοδήποτε υλικό (beton, χάλυβα, πλαστικό ή ξύλο) αρκεί να φαίνεται τούτο στη στατική μελέτη και να το προβλέπει το Know-how της παραγωγού - εγκαταστάτριας εταιρίας.

Όροι χρήσης | Asprokat S.A.